joi, 28 februarie 2008

Decalogul petrecaretului istet

Iata cele 10 sfaturi intelepte pentru a scoate tot ce se poate dintr-o mega-petrecere de fite (adica party la care nu cunosti pe nimeni, la care ai ajuns prin firma):
1. Cu un minut inainte de ora de pe invitatie sa fii in fata usii. La fara o secunda ai spart usa, nici nu discuti. Pentru asta, trebuie sa te informezi extrem de precis asupra locului si mijloacelor de transport pana acolo.
2. Te napustesti asupra mancarii ca armata mongola. NU uita, cei care au intrat odata cu tine au acelasi gand, asa ca nu te lasa intimidat, baloteaza tot ce poti, cu doua maini. Opreste-te sa respiri abia atunci cand simti ca nu mai poate intra nimic solid pe esofag.
3. Ataci bauturile cu energia care ti-a ramas. Indiferent care ti-e bautura preferata, de la suc de portocale la slibovita, toarna pe gat. Cand simti ca pe fata ti se lateste un zambet, e bine. Te poti opri.
4. Nu incerca sa lipesti nimic cu hostesele petrecerii. Fetele sunt la munca, sunt tensionate ca naiba, cele mai vechi in meserie stiu ca pe final vor trebui sa se apere de avansurile betivilor, nu vor avea nici timp nici chef de tine.
5. Cu disperatele iti faci treaba. Disperatele sunt corporatiste care vin la petreceri in grupuri de doua, trei sau patru colege, avand in cap "proiectul" de a "intalni baieti draguti". Daca vezi o domnisoara singura, nu-ti fa iluzii: sau asteapta pe cineva, si deci te va lua pe tiganeste daca ii spui "buna seara", sau e una dintre veteranele partiurilor, care te va citi in prima jumatate de secunda. Si tot pe tiganeste te va lua.
6. Indiferent ce replica de agatat folosesti, nu uita sa precizezi in mod repetat ca nu e genul tau de socializare, ca te simti "stingher", si e de preferat sa repeti de cateva ori "nu stiu ce caut eu aici" - da bine, efect garantat.
7. La petrecerea asta NU ai venit singur! Este foarte important. Tu astepti un prieten, care, ca de obicei, intarzie. Nu il injuri pe prieten, e o greseala prea frecventa, fetele vor intelege ca esti un om rau si un prieten tradator; nu, tu il descrii pe your little imaginary friend ca pe un "zapacit" (ar fi bine sa-l faci chiar actor, sau scenarist, sau copywriter, ceva care starneste imaginatia feminina). In felul asta ai sansa sa le faci curioase, si esti aproape cu sacii in caruta.
8. In ceea ce te priveste, esti ziarist. Buninteles, risti, dar riscul face parte din joc. E preferabil sa fi dat niste telefoane inainte, astfel incat sa ai in tasca niste nume de jurnalisti, care sa-ti tina pe post de "recomandari". Pe langa jobul de ziarist, ti-ai facut si firma ta, dar esti "la inceput de drum" - fraza cu mare putere de penetrare!
9. Nu incerca nici sa vrajesti cu toate, nici sa targhetezi cea mai draguta corporatista din grup, pentru ca celelalte se vor simti excluse si vor deveni sarcastice cu tine la moment. Chiar daca fata cea draguta te-ar placea, n-o sa-ti dea nici o sansa, din spirit de solidaritate cu prietenele ei. Cu ele a venit, nu cu tine!
10. Dupa cel mult 40 de minute de vrajala, trei sferturi de ora in cel mai rau caz, anunti ca pleci si chiar pleci. Esti obosit, nu-i asa, muncesti, nu esti fluture de noapte "ca astia" (arati cu un gest circular la lumea care incepe sa se stranga). Acum la plecare poti cere numarul de mobil al corporatistei care ti-a placut. Iese ceva sau nu iese, tu pleci satul si fara senzatia ca ti-ai belit seara.
La cat mai multe partiuri, monser!

Niciun comentariu: