luni, 15 decembrie 2014

15 decembrie 1989

Acum 25 de ani, in fata Bisericii Reformate (Reformatus Egyhaz) din piata Maria, a inceput. Si n-a mai putut fi oprita. Poate ca n-ar fi rau sa ne-aducem aminte mereu de acel 15 decembrie 1989!

6 comentarii:

ciprian teodorescu spunea...

Noi,astia de peste 35-40 de ani,ne aducem aminte.Dar voi,ceilalti??

Mihai Buzea spunea...

Am o teorie. Generatia Revolutiei e reprezentata de cei nascuti intre 1965 si 1977 (foarte aproximativ, "decreteii"). Generatiile urmatoare, 1978 - 1985 ("generatia Pro") si 1986 - 1996 ("generatia click") au idei destul de neclare in privinta lumii de dinainte de Revolutie, dar mai ales au un dezinteres major in a se informa despre subiect. Ceea ce nu se aplica generatiei mele: din cate imi amintesc, noi puneam mereu intrebari la scoala despre interbelic, mai ales profesoarelor de romana si de istorie. Majoritatea erau ignorante, dar uneori mai aveam bafta si de raspunsuri. Esential e insa ca ne dadea prin cap sa intrebam!

ciprian teodorescu spunea...

treaba e ca din cele 3 generatii a iesit o varza acra,asa cum ne e democratia lui peste...

Mihai Buzea spunea...

Ciprian: da, dar alternativa care era? Tian An Men? Phenian? Aia-i chestia, ca-i rau cu rau, dar mai rau fara rau!

A, da, ar mai fi existat o alternativa, mai apropiata geografic: Tiraspol. Nu stiu parerea ta, dar a mea e clara: nu, mersi!

:(

ciprian teodorescu spunea...

Si parerea mea e un clar:NU TIRASPOL,NU GAGAUZI,NU CECENI,NU DAGHESTAN,NU NAGORNO-KARABAH,NU KABARDINO-BALKARA,NU TINUT SECUIESC.

Mihai Buzea spunea...

Trebuie neaparat sa povestesc cum am asistat, un semestru intreg, la cursul d-rei Alina Mungiu Pippidi, intitulat "Managementul conflictelor etnice". Erau toate astea pe care le-ai enumerat tu, plus Kashmir, plus... Hadareni!

De Hadareni de zici?! :)