luni, 17 martie 2008

Meeting de constituire

Asociatia "NashpaTurizm" a fost in sfarsit constituita, dupa lupte seculare. Dintre cei sapte oameni convocati (cu mine inclusiv) s-au prezentat doi (cu mine inclusiv, deasemeni). Putea si mai bine, nu contest, dar putea fi mai rau, sa astept de unul singur ca fraierul, nu ca ar fi fost prima data. Asa, am constituit totusi un nucleu: mic, dar unit; mic, dar decis; mic, dar puternic!

Am venit pregatit, ce credeati? Aveam ordine de zi, tot: la punctul unu, constituirea unui Statut al asociatiei; la punctul doi, discutarea proiectelor de calatorie; la punctul doi prim, povestire a calatoriilor pentru vara lui 2008. Ambele puncte au fost atinse cu deplin succes - nici n-a fost greu, avand in vedere numarul de participanti...

Ramane sa vedem incotro isi vor indrepta pasii ceilalti cinci membri (absentii de ieri); cei doi prezenti au constatat cu surpindere ca au de gand sa dea cu pasul spre acelasi punct cardinal, cel mai putin popular dintre toate in Romania: Est. Rutele insa sunt cu totul si cu totul diferite, ca Estu-i mare, dragutul de el. Remarc in treacat ca "celalalt proiect" e incomparabil mai curajos decat al meu: se mai intampla!

Cum nu mai am ce zice, pun mai jos "Statutul asociatiei culturale NashpaTurizm":

Art. 1 Se declara constituita asociatia culturala NashpaTurizm.

Art. 2 Scopul asociatiei este acela de a-i incuraja pe membrii si simpatizantii nashpa-turizmului sa scrie fiecare experienta turistica traita, in tara si in strainatate.

Art. 3 Mentorul si patronul spiritual al asociatiei se proclama revista "Academia Catavencu", mai precis rubrica "Gratar 2008" de la pagina "Hahalera 45".

Art. 4 Membrii fondatori ai asociatiei sunt urmatorii: Doina Patrascu, Mihai Buzea (prezenti in flesh & bones), Grig Bute (prezent prin telefon), Andrei Nagy (prezent prin fax), Valeriu Roman (prezent prin mail) si ceilalti doi.

S-a alcatuit prezenta azi 16 martie 2008 la taverna "Chelsea Bistro-Cafe" din Bucuresti, strada Jules Michelet 9.

Semneaza: doua semnaturi.

Te pricepi!, a comentat Doina, dupa ce-a mai citit odata actul si l-a semnat. Pardon!, am zis eu, gusat de mandrie, doar nu sunt la primul Statut! Auzi, zice ea, da' pe ceilalti doi de ce nu i-ai trecut in clar, aici pe act?

Pai, am zis eu, m-am gandit ca poate-i mai bine sa-i intreb, inainte sa se trezeasca oamenii ca fac parte dintr-o asociatie de care nici n-au auzit!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Doar FSN a avut inca de la inceput 20 de milioane de "cotizanti". Doi e mai mult decat unu. Imi pot trimite semnatura prin fax? Am promis ceva cu Budapesta si spre rusinea mea nu m-am tinut de cuvant. Saptamana viitoare plec la Bratislava si candva anul acesta o sa ma rusinez si o sa si scriu ceva despre capitalele din estul Europei. La cat mai multe gratare!
Andrei

Mihai Buzea spunea...

Asta cam asa e, Andrei. Ar mai fi FSN si "cotizantii la Dacii" ca exemple (de grupuri umane cu interese comune) care au pornit de la o masa critica babana.
Daca eram si noi grataragii care lasa murdarie in urma lor eram poate mai multi. Asa, insa, ne-am urnit incet, ca si hinterlandul uman e mai modest: aia care lasa curat dupa ei sunt minoritari rau in tara asta de "frati cu codrul".
Ne bucuram ca aderi la "asociatie", iar de fax lasa ca nu-i nevoie. Cu tine, cu Grig si cu Valeriu, suntem deja cinci! E bine, ca asta-i numar cu noroc!
Bafta si spor la drum!