luni, 30 iunie 2008

Revelatie: distractie de fitze vs distractie de nashpa (I)

Frati romani, am invins. In sfarsit, dupa atata asteptare, rugaciunile mi-au fost ascultate: am avut o revelatie. Doamne, multumescu-ti. Vezi ca poti?
N-am sa incep cu revelatia propriu-zisa, ca atunci n-o sa mai cititi restul. Am sa incep cu teoria chibritului, iar la revelatie ajungem noi, incet-incet, ca nu e nici o graba!
Oricum, ceva detalii despre ora si loc trebuie sa va dau, ca altfel nu aveti de gand sa ma credeti – or, nu asta e ideea! O revelatie am si eu, si p-aia sa mi-o c^rcotiti?! Ergo, s-a intamplat pe data de 28 iunie, anno domini 2008, in prima parte a dupa-amiezii (sa zicem, intre orele 14 si 15, peme). Locul este “Vagauna lui Julius”, undeva sub curmatura Moldoveanului, intre varfurile Galbena si Rosu, din muntii Fagaras (a doua zi, Spania batea Germania in finala, iar culorile bicolorului spaniol sunt galben si rosu, dar asta e pura coincidenta). Vremea era scarboasa, ploaie rece ca gheata, ceata, vant; o ticalosie. Senzatiile fiziologice pe care le simteam erau: foame si chiloti uzi (de la ploaie, nu fiti idioti!). Pozitia in care ma aflam era “ciuci” (adica pe vine). Companioni imi erau Dan, Adi si Iuliu, care pot confirma. Nu e foarte clar ce anume ar putea ei confirma, ca eu n-am fost prost sa-mi impart revelatia cu ei (frate, frate, da’ branza-i cu bani!), iar revelatia in sine a fost una discreta (adica fara cor de ingeri, voce tunatoare din ceruri – daca nu socotim tunetele ploii, buninteles – tufis care arde fara sa se consume, Fecioara cu trei secrete, magarita care sa ma certe, etc), in mod clar adresata mie, nu la betivanii aia. Cine crede ca revelatiile sunt asa, hai sa dam revelatii la tot cartierul, sa se mai gandeasca: eu de 30 de ani o astept p-a mea. Era si pacat ca Cineva s-o fi trimis asa, netargetata!
Bun. Revelatia in sine s-a referit la un “criteriu de diferentiere”. Cautam de multa vreme criteriul asta, si nu-l gaseam: e, uite ca acum mi-a fost trimis de-a gata… !
Totul a inceput acum cativa ani, cand eu am sustinut (in mod eronat, admit), cum ca “Volvo e masina de fitze”. Am provocat rasete copioase, iar o domnisoara mi-a explicat printre lacrimi (de ras) ca fara un criteriu cu aplicabilitate generala, n-o sa diferentiez niciodata “fitzele” de “non-fitze”. Am intrebat cu inocenta “Da’ eu ce sunt, fitze sau non-fitze?”, la care oamenii erau sa moara de ras, la modul propriu (se sufocau). Aceeasi domnisoara a reusit sa articuleze “Non!” si a fugit in baie, sa se indestuleze de ras. M-am simtit vexat, pentru ca nu intentionasem sa spun vreo gluma, si orisicum, incerc sa-i fac pe oameni sa rada CU mine, nu DE mine (ceea ce se intampla in mod frecvent, din pacate). Mi-am dat deci seama ca, orice ar fi “fitzele”, eu unul sunt opusul lor. Trebuia sa-mi gasesc un naming, asa ca mi-am botezat stilul “nashpa”, iar modul meu de a ma distra l-am botezat “distractie de nashpa”, in opozitie cu “distractie de fitze”, care ar fi, deci, modul de a se distra al celor cu fitze (“fitzosi”). Am ales pentru fiecare tip de distractie 4 activitati, zic eu, reprezentative: pentru distractia de fitze (prescurtat DdF) ar fi clubbingul, shoppingul, dansul si ATV-urile (all-terrain vehicle, daca nu ma insel). Pentru distractia de nashpa (DdN) am ales fotbalul, trekkingul, pescuitul si maratonul.
Multumesc pentru atentie, restul revelatiei in episodul urmator. Episoadele, de fapt.

29 de comentarii:

paunii spunea...

Hai ca poti mai mult, ce dracu'. Vorbim la o bere.
Paun

bandi spunea...

no comment

Mihai Buzea spunea...

@ paunii: vine si continuarea, vine!

paunii spunea...

Gica,

imi place ca vrei sa te perfectionezi. publici cate un comment, il stergi..., pui altu. zi-mi cand te decizi. o bere sau sa astept continuarea? poate e rost doar de o apa.

paunii spunea...

nu zic ca te mai spun si lu' Andra. dar mai bine zic: te mai spun si lu' Andra. acu' sa vezi...

paunii spunea...

si vezi c-ai bagat linku gresit la

www.cp-b.ro
http:///http://www.cp-b.ro/

pe prima pagina.

ce dracu, Gica, ne jucam?
Treaba ta, iti furi singur caciula.
Branza buna in burduf de caine.

misu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
cristi spunea...

a)Aha,deci Andra o cheama.De aia nu mai povestesti cum e pe la chefuri si de fapt nu mai povestesti nimic in week-end-uri.Te-ai facut baiat cuminte.
b)Alegerea activitatilor reprezentative mi se pare f importanta si cred ca nu le-ai prea nimerit:dansul nu are ce cauta la fitzosi,decat daca este asociat cu clubbingul,iar maratonul nu are ce cauta la tipii nashpa(ar merge alergatul,intr-o tinuta nashpa).De trekking n-am auzit.
c)povestea zilei de 28 iunie,cu tot ce ati facut si ati discutat mi se pare mult mai interesanta decat criteriile tale de diferentiere.

Mihai Buzea spunea...

@ cristi: stai, bre, ca postul asta cu revelatia e facut din 4 parti! Asta e numai prima parte, sigur ca deocamdata nu se intelege mai nimic. Imediat ce onor conducerea unitatii ma mai slabeste cu munca, vin si celelalte parti de revelatie, si abia atunci stam de vorba la o critica constructiva. Ma rog, daca va fi cazul, autocritica...

bandi spunea...

deci pe motiv de Andra a disparut shi postul cu geamanu'?... pui ceva la cale? sau poate chiar geamanul?... :)

paunii spunea...

si cine mai e si Andra? de unde a aparut???

oteru spunea...

De aia nu pleci tu din Romanica, ptr o anume Andra?

cristi spunea...

ete na!

cristi spunea...

ba ce prost sunt! nu stiu ce-i aia trekking.

oteru spunea...

De aia ati ramas in Romanica, ratatilor: motive gen Andra, oina (are si ea trekkingul ei ), maratoane coane, etc. Eu cum am plecat??? Si ce daca sunt ultimul frustat si spal wc-uri, nu se intampla in Romanica deci putini stiu cum filozofez cu mopul si fac exegeza sifonului de pardoseala. Mi-e sila de voi romanicilor si in specia de tine Misu!!!

oteru spunea...

frustrat am vrut sa zic, un "r" (de la romanica) s-a dus dracului

cristi spunea...

otere, te stimez coane. esti de-al meu.

bud bandi spunea...

@misu: 1. Sa inteleg eu Misule, ca esti indragostit. Asta este explicatia faptului ca nu mai iesi din casa. A venit vara si tu nu ai aparut pe terase. Sper sa ne inviti si pe noi la nunta.
2. Nu te mai lega de oteru. Este punctul lui de vedere. De unde stii tu ca oteru este un ratat?

cristi spunea...

si eu vreau sa fiu ratat.

andra spunea...

Asta e nesimtire! Cum credeti ca asi umbla eu cu unu ca Misu?? De ce nu protestezi Misu, iti place ca se perpetueaza confuzia asta?? Oricum, sotul mea va reactiona dur!

anonymous spunea...

ce dracu se intampla, nu mai ai voie sa fi anonim pe blogul asta??? apropo, unde e postul cu geamanul bai misu?

bud bandi spunea...

@misu: Nu mai inteleg nimic. Ieri am aflat ca te-ai combinat cu una Andra. Iar astazi vad ca Andra raspunde ca nu are nici o treaba cu tine. Te rog sa ma lamuresti si pe mine.

cristi spunea...

Gica, ma dezgusti!
Esti un pervers ordinar.
Si eu care ziceam ca pot sa ma destanui pe blog ca la un prieten...
Cine este aceasta Andra??? Pot sa stiu si eu?

domn fasanel spunea...

Misu, te astept pe A.U.R., e concert special cu Andra si Marutza. Hai pe matineu usor, sa ne vedem sanatosi chiar si in liga a 3-a. Puuuuuuuup

cristi spunea...

Mihai ,nevasta-mea are o curiozitate.La poza de la "Distrugeti M-tii Calimani",este chiar umbra ta proiectata pe nor? si B mic,in spate era soare si in fata negura?(nevasta-mea e fata buna, da lucreaza la Dep de Optica si Spectroscopie)

Mihai Buzea spunea...

@ cristi: da, e umbra mea (adica poza e facuta de mine). cum anume stateau lucrurile cu norii si cu soarele, nu mai stiu exact (au trecut vreo niste cativa ani de-atunci). asa, as sti cand sunt conditii pt un "curcubeu personal" d-asta, dcar numai practic (adica nu stiu sa descriu teoretic "condiitile"!). cam in toti muntii poti face poze d-astea, dar mie mi s-a intamplat cel mai des in Fagaras. oricum, treaba se intampla in cursul diminetii, in principiu. daca n-a iesit de "conditii" pana la amiaza, ga-tha! ramane pe alta data!

daniel spunea...

Salutare! Cel mai plictisitor blog pe care am intrat vreodata cu siguranta asta este!!!! Noroc cu comentariile !!!

bandi spunea...

true, true... si daca nu ar face comentariile chiar autorul blogului atunci ai zice ca si el (autorul, nu blogul) e de doi lei... :))

cristi spunea...

Ce-aveti mai oameni buni cu Mihai?
Omul vrea sa ne invete un pic de filozofie.Probabil stie ca am fentat ca porcu' filozofia din liceu si de la faculta si vrea sa ne alfabetizeze un pic.Bine ca nu ne cere bani...