joi, 12 martie 2009

Chaves

Varul Costikla are el o vorba: “drept ca neamtul”. Frumos. Dar cand nemernicul ala de fost cancelar al Germaniei (ala de dinainte de Angela Merkel), a facut un contract cu rusii si pe urma si-a luat un banulet ENORM din treaba asta, ala tot “drept” a fost…?!
Nu zic c-or nemtii la fel ca romanii (desi n-am voie sa vorbesc, ca limba lor n-o stiu si-n tara lor n-am fost), da’ ce vreau sa spun e ca, la nivelul unei comunitati, parca-s mai importante institutiile decat indivizii. Adicatelea, desi seful statului german a fost un spagar, staul german merge inainte foarte bine (a treia economie a lumii! Bre, jos palaria); cand seful statului roman a fost un neica-nimeni, inflatia a fost de 300%, dar scazuse pretul la pepeni! (toamna lui 1993, pentru cine are varsta corespunzatoare).
Prietenul nostru Andrei (o figura in sine, ii dedic un post viitor), ne-a trimis aceasta informatie despre cocas englezi, care-mi confirma (dupa parerea mea), punctul de vedere. Mentionez ca textul de mai jos apartine in totalitate lui Andrei, eu nu m-am bagat deloc (Andrei, la randul lui, sustine ca are aceste informatii de la un enigmatic “Kokoschoko”, sursa lui secreta):

Chaves... au gust, stil. De exemplu poarta haine Burberry ( firma s-a si sesizat, incercand sa-si desprinda imaginea de chaves). Singular chav.

Sunt albi (dar nu numai), tineri, proletari, fara serviciu sau prost platiti, agresivi. Comportamentul ne e cunoscut.Toti ii stim pe cei care stau pe la scara blocului...

Interesant e ca englezoii au sesizat aparitia chav-ilor si au aparut documentare, etc... societatea incearca intr-un fel sa ia pozitie impotriva lor, pe cand la noi sunt regii programelor tv.

Altfel. Am vazut intr-o seara, pe la Unirii ( unde in alta parte?) doua chaves romance. Purtau Burberry si pareau deghizate, de prost ce erau imbracate. Au fi aflat si cocalarii nostri de acesti chaves si deja schimburile de experienta or fi si inceput?!

Apocalipsa cocalarilor pare iminenta! Doamne ajuta!

6 comentarii:

Anonim spunea...

burberry e fain, mie imi place! trebuie sa ai foarte mult prost gust ca sa reusesti sa arati prost imbracat cu asa ceva

Mihai Buzea spunea...

@ lollitta: cu daruire si efort, nimic nu-i imposibil!

Anonim spunea...

bre io' zic ca baietii pe la statele de au foamea in mate mai dau de cate un cocalar indraznet care mai atrage atentia lumii asupra lor ca sa le mai pice banu.
Daca ne gandim nenea sata a fost destul de tare in coaie ca sa se duca la UN in NY si sa le spuna ca sunt niste labari astora de conduc oranduirea mondiala actualmente.
Deci daca cineva se imbraca ca nentu "Chaves" probabil vrea sa arate ca are si el cohones sau pur si simplu nu stie ce face si imita si el ca sa para mai interesant.
PS. sunt destul de ocupat ca sa nu stiu cum arata stilul asta de toale.

Mihai Buzea spunea...

@ mosBatranu: bre mosBatrane, mata zici bine da' prea repede si io nu poci prea bine a te urmari.
"statele de au foamea in mate" - romanica, neh? de acord, da' cred ca alde cocalarii indrazneti sunt chititi pe ban si mai putin pe atragerea atentiei lumii.
vreau sa stiu si io cine e "nenea sata", pentru ca daca chiar a facut ce zici mata, chiar ca-i tare-n dansele.
nici eu nu stiu altceva de "chaves" astia afara de ce ne-a invatat prietenul Andrei, care nu ne-a zis prea multe (tot ce-a zis am pus aici cu copy / paste). dar nu m-as pripi sa sar direct la concluzii, cum imi pare ca faci mata, "eu nu stiu despre ce e vorba, dar probabil ca..." - mi se pare riscat. s-ar putea sa fie totusi un fenomen local, suficient de interesant. s-ar putea, asa cum zice Andrei, sa fie un inceput de globalizare a cocalarelii, si atunci ne-am scos (nu ne mai arata lumea cu degetul, "uite, din tara lu' astia vine cocalarii de-a-mpanzit lumea!"). s-ar putea prea bine, cum banuiesti mata, sa nu fie nimic, un "craze" de doi lei, si sa ne fi bucurat degeaba.
dar, deocamdata, nu stim. nici mata si nici eu (si nici sursa Andrei).
iar eu am predare luni (trebuia sa fie azi, dar s-a amanat); de unde draci baltati sa fi auzit io de "Burberry"?! (toata stima, domnisoara Lollitta, da' noi suntem baieti! cu hainile si hainile de firma stam mai slabut, asa...)
:)

Anonim spunea...

langsam und gut, domnu gica, asta e vorba neamtului ... noi e prea patimasi, d-aia nu creste autostrazi p-aci

Anonim spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=uBVCP8MXT1E

traiasca ratarile, k unele e tare frumoase