miercuri, 8 aprilie 2009

Am fost sa plantez copaci in padure!

Ce, credeati c-am murit? Nu, neica, n-aveti voi norocul asta! N-am murit dar am fost la plantat copaci in padure (da, da, chiar asa!) si mi s-au umflat mainile de la atata harnicie, de nu m-am putut atinge de tastatura vreo cateva zile. Da' acum sunt in revenire, asa c-am sa continui sa va stresez cu diverse haimanalacuri, cum ii sade bine bercenezului.
Actiunea cu copacii a fost organizata de cei de la MaiMultVerde, in padurea Snagov, si-a iesit foarte bine, ce sa zic. Afara de palmele mele, n-au mai fost alte pagube colaterale, buninteles daca nu punem la socoteala cozile de cazmale, care se rupea intr-o veselie (vezi foto!). Asa e cand faci coada de cazma din lemn moale si casant: la mine in sat, cozile de unelte se faceau din lemn de carpen, de n-aveau moarte!
Ce e drept, nici nu erau folosite de amatori d-astia ca mine, care muncesc si ei un pic si dupa aia cad la pat, bolnavi de-atata efort...
Recunosc ca tre' sa iau o piatra-n gura, ca e prima data cand merg si eu la un voluntariat. Ma rog, daca nu se socotesc "voluntariatele" de dinainte de Revolutie, de tip "colectare de sticle si borcane" si altele asemenea. Va garantez ca erau foarte foarte diferite de voluntariatele astea moderne!
Asa ca eu unul o sa ma mai duc. Aer liber, miscare, soare, padure, mai auzi cate un banc proaspat, si in plus, pour la bonne bouche, te mai indopi si cu leurda! Da, exact cum va spun: celebra leurda de care am scris acum un an (cred) se intoarce: era plina padurea, puteam sa adun cu sacul! N-ar fi fost totusi corect sa fac concurenta tigancilor de prin piete, asa ca n-am consumat decat vreo doua frunze, asa de gust. A meritat, mai ales ca, pana la anul, gata cu leurda!

8 comentarii:

Aida B spunea...

vad ca-s prima care te felicita pentru spiritul civic intins la maxim si cu bataturi.
la mai multe...aaa...bataturi iesite din initiative verzi.
vad ca esti grijuliu si fata de comunitatea conlocuitoare, bravo! vad cum plutesc inimioarele pe blogul tau - iti mai trebuie fundalul ala roz de la mess :p
acu' pe bune, te-am dat de exemplu pozitiv;)

bandi spunea...

cum pushchii mei bre, nea gika?... te dai si matale rotund cu un voluntariat mic acolo si HOP sub post (sau plog, cum se cheama?) reclama lu' gugal. te-ai dat cu capitalistii?...

lollitta spunea...

sa-ti treaca basicile cat mai repede :)

Mihai Buzea spunea...

@ aida b: mda, m-am cam laudat cu taranismul din mine, ca "nu-s copil de oras!", cu una alta, si am uitat ca se fac vreo 15 ani de cand n-am mai mulcit cu mainile. faza asta cu voluntariatul mi-a bagat un pic mintile in cap, m-a readus la o sanatoasa modestie.
Faza cu grija fata de comunitatea conlocuitoare n-o inteleg: e adevarat ca am in plan sa scriu doua posturi despre tigani ("Tiganul cu darabana" si "Tigan vs Rom"), dar nu am spus nimanui de planul meu. Esti telepata, ai abilitati d-astea?! Aoleo, m-am ars! Inseamna ca n-ai decat sa-mi urmaresti rotitele din cap, si-l scrii tu pe Nea Nae in locul meu! Ma bagi in foame!

@ bandi: bre, nu ma dadeam cu capitalistii astia setosi de sange, da' daca n-am gasit inca de lucru?! fii si tu mai culant cu chestii d-astea, ce, ai uitat cum e sa-ti ghiortaie burta?

@ lollitta: am fost aseara la bere cu doi dinamovisti. baieti buni, asa, dar dinamovisti, deh! ce mi-au auzit urechile in legatura cu povestea voluntariatului, aoleo! si mai cu seama despre consecinte (bataturile), vai si amar. dracu ma pune sa merg la bere cu dinamovistii?!
nu dracu, buzunarul: mi-au facut cinste. daca plateam eu, nu-mi permiteam heineken. cum s-ar zice, m-am prostituat pentru doua-trei halbe!
Vezi, bre Bandi? exista si lucruri mai rele la care te-mpinge criza, nu numai sa pui niste nenorocite de reclame pe blog!

Aida B spunea...

sint telepata, da'acu'am zis asa... am o problema cu cei care nu mai pot de grija lor doar teoretic si rumega clisee si locuri comune, da'nu te-am simtit ca ai face parte din categorie. astept cu interes posturile despre care vobesti si promit sa nu-ti fur titlurile:p

mara spunea...

Bravo, domnu' mişu, v-aţi dus la plantat două weekend-uri la rând şi nouă nu ne-aţi spus, ce ne băgam şi noi. Sunteţi tare egoist şi, în plus, mic, cum v-aţi alinta voi băeţii, că nu i-aţi spus la mulţi ani domnului greku.

Mihai Buzea spunea...

@ aida b: mersi pt incredere. oricum, discutam pe concret dupa ce scriu posturile alea.

@ mara: pai stii teoria mea, ca daca nu sunt sigur de un traseu, ma duc mai intai singur, iar abia a doua oara imi duc grupul p-acolo. asa si acum: nu mai fusesem niciodata la un voluntariat d-asta, asa ca m-am dus sa vad cum e, si daca imi place si e ok, urma sa chem si pe altii. mi-a placut, e ok, ergo, voi chema si pe altii!

io admit ca sunt mic. da' admit ca si el e mic: pai ghidul a aparut de-o saptamana si el nu s-a deranjat nici pana acum sa-l citeasca?!

Mihai Buzea spunea...

@ all: am fost certat si tras de ureche ca n-am pomenit in text de Amalia si de Oana, colegele mele de sapa, cazma, puiete si sapaliga. io ziceam ca le menajez dreptul la intimitate, da' se pare ca iar am dat cu batzu-n balta, ca lucrul pe care nu trebuia sa-l fac era sa postez poza aia cu mine dand cu paru', ca aia era proprietatea altcuiva! nu, paru', poza...
asta-s, io, gafeur!