miercuri, 17 aprilie 2013

Oprescu are dreptate

Iar Nicușor Dan se înșală, cel puțin în privința Halei Matache. Am fost azi pe-acolo să văd ce și cum: fără umbră de îndoială, Oprescu a avut dreptate când a încălcat toate legile pentru a demola Hala Matache, iar Nicușor Dan, care pe formă avea dreptate, cu legea-n mână, greșea pe fond. Hala era condamnată, și cât timp ea stătea în picioare, ”străpungerea Uranus” n-avea nicio șansă de-a fi terminată. Acum se lucrează în draci la cei 200 de metri rămași, deci presupun că până-n toamnă se dă drumul la circulație, atât la mașini cât și la tramvaie. Din momentul ăla (să zicem, 1 septembrie 2013), în maxim doi ani zona va renaște și va deveni un vad comercial care va surclasa rapid Calea Victoriei. De ce cred asta? Argumentația, în alt post.

2 comentarii:

ciprian teodorescu spunea...

Nicusor Dan este varza-praf.Mai m-au pus si ongistii mei sa semnez pentru unul care se pricepe la problemele Bucurestiului cum ma pricep eu sa citesc in georgiana.Nici cu Oprescu nu mi-e rusine,insa a mai miscat ceva,dar parca nu stii cat de carcotasi si rautaciosi sunt bucurestenii nostri...

Mihai Buzea spunea...

@ ciprian: asa ca om, nicusor dan e incomparabil mai simpatic decat oprescu, dar in aceasta chestiune anume, a halei matache, nicusor dan s-a incapatanat sa poarte un razboi donquijotesc, care nu i-a folosit nici lui la nimic, daramite locuitorilor cartierului, care stau de trei ani printre "moloaze". daca nicusor dan era mai intelept in privinta halei (atat, a halei!), acum Buzestiul ar fi fost deja ceea ce va fi peste doi ani, adica un prosper carter comercial, curatat de nomazi si de lumpeni. ceea ce s-a intamplat deja pe bucata dintre Piata Victoriei si intersectia cu Occidentului se va repeta de-a lungul intregului bulevard: vor veni investitori, banci, DHL, dracul sa ii ia, si vor schimba "fata" zonei, si implicit si compozitia ei sociala. trebuie sa fii sau foarte idealist (cum probabil e nicusor dan) sau foarte prost (cum e una ca brigitte bardot, de pilda), sau foarte manjit de spaga, pentru a-ti inchipui ca un oras poate supravietui si prospera intr-o lume atat de competitiva ca cea actuala, cu bucati de romanie pitoreasca gen vechea zona Matache sau actuala parte veche a Caii Mosilor. astea vor disparea oricum, fie ca din cauza unui oprescu, fie din cauza unui cutremur, fie din cauza fortelor oarbe ale pietei.
cand vine capitalul peste nomazi si lumpeni, cum dracul sa reziste ei in cocioabele lor cu noroi in curte si porc in casa? cat, cum?
nicusoare, nicusoare...