joi, 7 martie 2013

8 Martie



Păi nu mă opresc doi fraieri în parc? Ieri! Reporteri, cică. Vai de cozonacul lor, cred că erau studenți și lucrau pentru un proiect, să ciupească și ei o notă de trecere la examen, că altfel nu-mi explic. Auzi la ei: „Ce înseamnă pentru dumneavoastră ziua de 8 Martie?”. Alta: „Cum veți sărbători 8 Martie?”. Și cea mai tare: „Ce îi veți oferi iubitei dumneavoastră de 8 Martie?”. Individul repeta cu atâta nesaț „8 Martie” că îmi venea să-i înfig microfonul ăla pe beregată-n jos, să-l aud cum horcăie-n spasme. Mama lui de tocilar!

Pentru că, de ce? Pentru că uite ce-ar fi trebuit să-i spun (dar nu i-am spus): „8 Martie este o imensă gogoașă, scoasă din pălărie de Clara Zetkin, înainte de primul război mondial, și lansată cu adevărat pe piață de Lenin, prin 1920 sau 1921, ca să ia ochii lumii de la faptul că pornise teroarea împotriva propriului popor. Evident, asta includea și persecuții anticreștine, adică dinamitări de biserici și interzicerea sărbătorilor religioase, inclusiv Paștele. Atunci, în loc de Paște, ce s-a gândit Lenin? «Ia să scoatem de la naftalină Ziua Femeii, cu care mă tot bătea la cap nemțoaica aia!» Și uite așa ne-am potcovit cu încă o sărbătoare care să ne enerveze, de parcă n-aveam destule!”.

Morala: ori de câte ori primiți flori și cadouri de 8 Martie, domnișoarelor și doamnelor, amintiți-vă că milioane de morți vă blesteamă de pe lumea cealaltă, unde au ajuns trimiși de Lenin și de NKVD; care cu un glonț în ceafă, care înfometat până la moarte, care asasinat în beciurile de la Lublianka.

8 Martie nu e sărbătoarea primăverii. E praznicul victimelor comunismului.

2 comentarii:

ciprian teodorescu spunea...

partea 1:te legi de "cozonacul"amarat al unor studenti la fel de amarati...la minte,posibil spalati pe creier de la aceste varste fragede.
dar de reporteritele urate ale protv-ului si pe deasupra si proaste,ce mai zici?ca ele confunda nu stiu ce capitala sau ca n-au habar de cultura generala.
partea a doua:interesanta istorioara cu tanti aia ,Zetkin.mi-ai spus practic,semnificatia,dar spune-le asta si femeilor din prezent,or sa se burzuluiasca toate pe tine.
partea a treia:de fiecare data cand vine 8 martie,am observat ca majoritatea lumii se agita,rezerva mese peste mese,ingamfarea si ranjetele false si ironice la adresa barbatilor dau pe afara,lucru ce arata oo uriasa frustrare in actuala societate romaneasca.
daca am iubi,noi barbatii,cu adevarat femeile,le-am aduce mai des flori.aviz amatorilor ,ca..profesionsti n-au cum sa fie,doar imitatii

Mihai Buzea spunea...

@ ciprian teodorescu: pai ma leg, de ce nu? daca erau amatori si nu stiau sa puna intrebari dure, cum sa nu-i sanctionez?!
sunt perfect de acord cu partea a treia din cometariu: in primavara, cand vin sarbatorile astea "feminine" (3 la numar, mai nou), e o mare stare de agitatie, de nimic justificata. poate doar de cresterea vanzarilor la diverse fleacuri, menite sa le arate femeilor ca barbatii lor inca le iubesc.
intuitia imi spune ca sunt destui oameni care fac un banulet din treaba asta... poate ca marketingul explica multe in privinta "starii de agitatie".