joi, 21 februarie 2013

Karelian Republic



Scenariul despre Republica Sami are o hibă: poate fi inaplicabil din cauza opoziției interne. În Europa, evident, nimeni n-are ce să zică despre giumbușlucurile lui Putin (deși la comandamentul NATO ele nu prostesc pe nimeni), dar opiniei publice rusești e greu să-i explici ce te-a apucat, așa netam-nesam, să renunți la o fărâmă din ”glia Sfintei Rusii”. Mai e o chichiță: raionul Pechengsky, care ar alcătui grosul teritorial al Republicii Sami, a aparținut cândva Finlandei, iar fosilele Armatei Roșii ar începe să vocifereze, să facă clăbuci la gură, că ”noi ne-am vărsat sângele pentru fiecare brazdă de pământ etc”. Din acest motiv, teritoriul samoez nu va corespunde tocmai-tocmai cu cel al raionului, ci va fi un pic mai mare, pentru ca fosilelor să li se poată pună botniță: ”Uite, tataie, nici urmă de cedare în fața Finlandei, nu e vorba de provincia pe care tu ai cucerit-o de la finlandezi, ci de cu totul altceva! Da, sunt unele asemănări teritoriale, dar e o pură coincidență! Nu vezi că președintele Finlandei nici n-a fost invitat la ceremonia de inaugurare?!”.

În fața argumentelor și a farmecului personal al lui Putin, rușii vor tăcea din gură și vor înghiți gălușca. Mare greșeală! Pentru că pe Putin îl doare-n coate de samoezi și de renii lor, ceea ce urmărește este infectarea Europei cu cât mai mulți ruși; planul nu e deloc nou, l-a descris în amanunt Alexandr Zinoviev în cartea ”Homo Soveticus”, publicată în 1982 (!). Acești ruși infiltrați în Uniune nu trebuie să facă ceva anume; e suficient să fie acolo. Uniunea trebuie să țină cont de părerea lor, că așa e democratic. Iar cum părerea lor se reglează după Ora Moscovei...

După o primă fază de degringoladă, opinia publică din Finlanda se va dezmetici și va începe să se agite, cerând dreptul de a se implica în ”dezvoltarea” Republicii Sami (”Frații noștri, etc”). O parte mai radicală a publicului va îndrăzni, în sfârșit, să aducă din nou în dezbatere ”chestiunea kareliană”, despre care nu se discută niciodată în Finlanda, dar pe care n-a uitat-o nimeni (Karelia e pentru finlandezi ce e Basarabia pentru români sau Transilvania pentru unguri: partea de est a țării, înhățată de un vecin prădalnic). Dezbaterea publică se va înteți în Finlanda, iar Putin va avea grijă să nu scoată o silabă, nici el, nici aparatul lui de propagandă. Când va simți că fructul e copt, se va mișca repede: va împărți Republica Autonomă Karelia (din cadrul Federației Ruse) în două (Karelia de Vest, cu raioanele Kalevalsky, Kostomușka, Lakdenpohsky, Muezersky, Pitkyaransky, Sortavalsky, Suoyarvsky, și Karelia de Est, cu restul),
va organiza referendumuri în ambele, din care va rezulta (cu 55% sau 65%) că cei din Est doresc rămânerea în cadrul Federației, iar cei din Vest doresc independența. Vreți independență? OK, independență să fie! Fait accompli.

Uite așa, europenii se vor pomeni cu încă un nou stat care bate la ușile Uniunii, sprijinit puternic de Finlanda (onoarea națională!). Că, din cetățenii Republicii Karelia, 10% sunt karelieni, iar restul ruși, e mai puțin important... esențial e că ei vor în Uniune, iar noi îi primim!

Că și acest stat va fi o gaură fără fund pentru banii dați de Europa, exact cum au fost, la vremea lor, Grecia, Bulgaria și România, state mafiote din moși-strămoși... că va fi o extraordinară spălătorie de bani pentru miliardarii ruși... că va încetini pentru decenii creșterea economică a Finlandei, și deci a Uniunii... că va pune tot timpul, dar absolut tot timpul, bețe-n roate funcționării instituțiilor europene, oricare-ar fi ele... ce mai contează? Iată, noi îi primim la sânul nostru cald pe toți disperații care fug de tirania lui Putin!

Bă, să fiu al dracu’, prost e Putin ăsta... mai întâi îi terozirează, apoi le dă drumul la joacă în Europa. Prost rău, nenicule!

Niciun comentariu: