miercuri, 9 decembrie 2009

În contra d-lui Costiklă



Stând eu strâmb şi judecând drept, constat (fără nici cea mai mică surprindere) că iar am avut dreptate: aceste alegeri prezidenţiale au fost lipsite de miză istorică. Mă refer, desigur, la turul II. La fel ca cele din 2000, dar spre deosebire de cele din 1992, 1996, 2004: atunci a existat ŞI o miză istorică – acum a fost doar una politicianistă.

Dar nu despre asta-i vorba, ci despre uimitoarea opţiune a d-lui Costiklă: ”Orice-ar fi, dar nu cu Băse!”. Deci, d-l Costiklă a mers cu Geoană. Şi nici măcar asta nu e partea incredibilă: ci faptul că d-l Costiklă al nostru a fost de aceeaşi partea a baricadei cu C.V.Tudor!

La atâtea uimiri gicsoniene, mai merge încă una (ultima, promit!): argumentul folosit de d-l Costiklă a fost, aproximativ, cel al ”infantilizării preopinentului” (argumentul ăsta are multe variante, vă dau doar două dintre ele): Dacă ai ştii şi tu ce ştiu eu, ai înţelege; aşa, însă, n-are nici un rost să-ţi explic!

Cu alte cuvinte: eşti prea prost ca să vorbesc cu tine. Ceea ce este impresionant la acest ”argument” e extrema lui eficienţă – îţi enervezi la sigur interlocutorul, folosindu-l.

E momentul să recunosc, în mod umil, că şi mie îmi face plăcere să enervez lumea cu metoda asta: pe Horicson, în materie de istorie militară; pe Octi, în materie de fotbal; pe Samo, în materie de Biblie; pe Alio, în materie de biliard; etc. (nu vreau acum să-mi aduc aminte de toţi cei pe care i-am enervat de-a lungul timpului, cu diverse strategii ticăloase de genul ăsta).

Acuma, întrebarea publică pe care i-o adresez d-lui Costiklă: cum se împacă, domnule, apa cu uleiul?! Toată viaţa ta ai fost anticomunist convins şi antivadimist turbat (aminteşte-ţi când l-ai trimis la coteţ pe propriul tău patron, atunci în 2000!). Şi acum?!

Pupat Piaţa Endependenţii?

9 comentarii:

Constantin Nica spunea...

Aici e treaba mult prea personala ca sa nu raspund! Asa ca nu ma pot stavili, injinereste:
1. "infantilizarea preopinentului" - o asemenea decizie(decizia mea) are nevoie de multe si pritocite argumente care nu pot fi dicutate pe mess. Cel putin din punctul meu de vedere. Tu ai luat un dialog minimal de pe Yahoo si, cu talent scriitoricesc, ai facut un "roman fluviu" din asta. Daca ai fi dat curs invitatiei la o discutie pe indelete( cu tot tacamul: la gura sobei, cu vinul de Cernatesti etc,etc) ai fi aflat ca sunt si argumente in acest sens. Nu doar vorbe aruncate peste gard si nesustinute
2. ”Orice-ar fi, dar nu cu Băse!” - aici trebuie spus si adevarul istoric: am zis ca daca ajung sa votez(adica daca voi considera ca e cazul) nu o voi face cu Mardeiashu' (Base). Oricum, recunosc, a fost un vot negativ si nu cred ca sunt singurul care face asa. Ba din contra, se pare ca mai toti fac asa. Nu s-a nascut la noi omul care sa convinga doctrinar
3. "eşti prea prost ca să vorbesc cu tine" - complet fals, interpretare eronata! Sti prea bine ca nu am acest stil si, mai ales, sti prea bine ce cred despre Dvs.
4. "cum se împacă, domnule, apa cu uleiul?!" - iti raspund din prima cu o intrebare: da in 2000 cum am votat cu totii cu Ilici tinandu-ne de nas ca sa nu iasa Nebunu' ?! Iti repet, nu a fost un vot doctrinar/fanatic ci a fost unul negativ. Prsctic, tu zici ca daca am votat Geoana ma identific(eu personal) cu indivizii din spate (alde Hrebe, Ilici,etc..)?! E fals,dl Gika, e fals cat cuprinde, am aceleasi "sentimente" fata de ei ca si acum 5,3,6 sau 10 ani. Problema mea e ca vine Mardeiashu' (in care am crezut sincer in 2004) cu texte de salvator dar daca te uiti in spatele lui sunt exact acelasi gen de oameni. Diferenta o face varsta, in rest "calitatile" lor sunt aceleasi. Culmea e faptul ca unii inca il mai cred...

Pe de alta parte, optiunea mea a fost si una pragmatica, tocmai pentru faptul pe care il pomeneai: aceste alegeri nu au miza concreta, unele lucruri se intampla oricum (UE, etc,etc). Formula propusa de Geoana si Antonescu era una pe care o vedeam mai probabil sa dea rezultate decat ceea ce zicea Mardeiashu' (care oricum nu aduce nimic nou: scandal, crize,etc). Am votat si din considerentul de a incerca altceva si, nu in ultumul rand am vazut lucrurile si din perpectiva a ceea ce s-a intamplat pe la 1866, prin Aprilie...
Auzi, da de abia imi veni cheful de vorba, nu vrei tu sa ne intalnim intr-o seara sa vorbim? Datele problemei sunt aceleasi: gura sobei si vin. Plus ca nu-mi da pace chestia aia cu albanezii din Korca de care vorbeam. Salutare taica si bonjur! La gara,vizitiu!

Constantin Nica spunea...

Si inca ceva ca acum vazui: ma jignesti cu poza aia cu Nabunu'! Manipulezi opinia publica

Mihai Buzea spunea...

@ costikla: pai ti-am zis ca e personala! hai s-o iau si eu pe puncte, ca vad ca se poarta:

1. zici ai argumente, dar ca nu le poti spune pe mess. te cred. dar nu in asta sta chestia.

2. votul tau catre geoana a fost un vot negativ la adresa lui base. te cred. si votul meu catre base a fost un vot negativ la tot ce inseamna "stanga politica" in tara mea. dar nu in asta sta chestia.

3. formularea imi apartine, da, admit, nu e stilul tau nici cu politia. e stilul meu de sarit la scandal, foarte eficient, cum ziceam. dar nu in asta sta chestia.

4. da, toti ne-am repezit in 2000 sa-l votam pe Iliescu. alternativa era inconceptibilul. dar nici in asta nu sta chestia.

4'. nici eu nu cred in ecuatia "base = the savior". e vorba de doua grupuri de interese economice care s-au infruntat in turul II. nu poate fi vorba in a crede ca o gasca e "buna" si alta e "rea". totusi, eu zic ca din cei patru presedinti pe care i-a avut tara in istoria ei (Ceausescu, Iliescu, Constantinescu, Basescu), alde Base a fost cel mai putin rau (in sensul de "raul cel mai mic"). dar nici in asta nu sta chestia.

5. da, alegerile au fost fara miza istorica reala. si, da, trece decembrie si eu tot nu fac vizita aia istorica la tine, cu vin si gura sobei! dar, daca-mi dai voie, nici in asta nu sta chestia.

@ costikla: in sfarsit! ei bine, ai nimerit-o in sfarsit: despre poza CVT e vorba. cu care (daca-mi dai voie sa observ) ai fost pentru prima data de aceeasi parte a baricadei.

In asta sta chestia!

Constantin Nica spunea...

Bun, sa zicem ca am lamurit-o. Acum sa vedem cum e cu CVT-ul asta cu care am fost de aceiasi parte a baricadei. Am intinat cumva niste idealuri din "tinerete"? Culmea, chiar m-am gandit la individul asta inainte de a vota! Totusi sa nu uitam un lucru, acum,din ceea ce a fost poriectul politic "CVT" (abject,scabros dar a fost un partid politic) nu a ramas decat, cel mult, o caricatura trista si penibila. Si ca atare neglijabila.
Dar ar mai fi o chestie, nu cumva am fost de aceiasi parte a baricadei cu CVT si in '96 cand votam pe Emil in turul 2? Nu e acelasi lucru totusi?

Te rog frumos, nu ma amesteca cu CVT-ul doatr pentru ca am votat la fel.

Mihai Buzea spunea...

@ costikla: instinctul mi-a functionat impecabil - anume, tu te-ai simtit foarte "atins" de asocierea cu CVT. ceea ce am si urmarit. pai daca nu stau eu ochiul pe voi toti, iute-iute deviati spre stanga!

be mic: nici memoria nu ma mai ajut. nu mai tin minte daca in turul II din '96, CVT a fost cu Iliescu sau cu Constantinescu. as putea sa verific, dar prefer sa te cred pe cuvant: in felul asta, magareata care a cazut acum pe tine trebuie impartita intre noi toti.

ce mic: da, CVT e terminat ca om si ca politician. a ramas din el imaginea: abjecta, scabroasa, penibila. dar stii prea bine ca pentru multi maghiari, CVT reprezinta "romanul" generic! d-aia e si asa de jignitoare asocierea ta cu el. dar eficienta, vezi bine: niciodata nu ai comentat tu atata pe blogul meu!

si de mic: asta e gand ce mi-a venit acum. iti dai seama ce ar putea crede oamenii care nu te cunosc personal, si citesc doar ce cred eu aici? "cat de ieftin s-o vinde costikla asta, de isi permite sa-l cumpere unul ca CVT, care-i complet decavat?!".

:))

Constantin Nica spunea...

Ultima ta afirmatie e de-a dreptul dubioasa! Vrei cumva sa ma ti stârnit ca să continuăm discutia?

Mihai Buzea spunea...

@ costikla: buninteles ca vreau sa te starnesc! pai nu vezi ca de ceva vreme nu ma mai cinteste aproape nimeni, zbier pe aici de unul singur, ca un televizor uitat pe antena 3...?!

Constantin Nica spunea...

Biiiine, ne auzim noi curand

Constantin Nica spunea...

Schimbam tactica, am sa incep sa-ti ofer mici crampeie despre oamenii de "dreapta" de la noi. Pentru inceput: http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/879285/Videanu-catre-Hrebenciuc-Bai-Viorica-ia-nu-mai-numara-mai
E cu dovezi, sa nu zici ca vorbesc la deruta!