miercuri, 25 august 2010

M-oi duce. Are cineva sugestii?


Chestia e ca trag o fuga pana la tara aia din care-au fost izgoniti tiganii, da' nu ca sa-i razbun, ci in speranta ca frantujii o sa-mi dea si mie 300 de euro la plecare, numai sa se vada scapati de mine. Acum, eu sper, dar cum mi-o fi norocul...

Am traseu prin urmatoarele orase si orasele: Lyon, Marsilia, Aix-en-Provence, Toulon, Avignon, Le Ciotat, Cassis, Annecy (la alegere cu Chamberry sau Grenoble) si poate Sainte-Etienne (la alegere cu Clermont-Ferrant). Intrebarea cu care vin eu, ca omul care neam de neamul lui n-a mai fost p-acolo: sugestii, ceva? Ponturi? Locuri de vazut NEAPARAT? Vreo carciumioara simpatica? Vreun mestesugar, scriitor, guru, morfinoman de seama? O casa memoriala, vreun muzeu particular, ceva? Vreun traseu montan care sa merite? Vreo podgorie, crama, pastravarie, ceva de neratat? Ciupercarie, castel, castelas, cocioaba istorica? Gradina zoologica, botanica? Vreo fabrica de hartie igienica, ceva?

Pentru toti cei care au ceva de recomandat, multumesc anticipat. Pentru cei care n-au, multumesc oricum ca nu ma-njurati ("E criza si lu' asta-i arde sa-ndese bani in curul francejilor!").

Pentru francofobi, e prea tarziu: deja am postat intrebarea.

5 comentarii:

Constantin Nica spunea...

Dar nu cumva tu ai fost deja pe Coasta de Azur acum cativa ani?!

Aida B spunea...

ma bag. in primu' rind se zice LA Ciotat, si acolo adasteaza primu'cinematograf a lu'fratii Petreus... astia.. Lumière. acolo mai are casa de vacanta si soacra-mea, da'asta e alta poveste. intre La Ciotat si Marseille e drumu'ala degraba varsatoriu pe coaste, pe care s-a filmat seria Taxi, a lu'baiatu'ala meserias, Luc Besson. la Avignon e.. podu', stie toata lumea, orasul papilor, am trecut in viteza, stiu ca e muzeu, festival de teatru - nu stiu insa perioada.
daca nergeai pe valea Loarei iti ziceam mai multe.
a, si e Clermont FerranD.
hai bon voyage si sa ne scrii.

Mihai Buzea spunea...

@ nica constantin si @ aida b: al dracului blogul asta, sau net-ul! io v-am raspuns pe larg, si nu mi s-a salvat comentariul, cica error 903, sau ceva de genul asta, baga-mi-as!

Anonim spunea...

Lasa fratzicule ca vbim la tel duminica asta :)). De muzee si altele am ponturi, de berici mai putin. Si pentru orase : poate mai curand Puy en Velay si Grenoble. Clermont e cam departe si pierzi vremea pe tren. Sambata fugim la Die pt Clairette de Die (spumos si rece dupa gust). Si da badie o raita pe net !!! Si avem timp luni la sosire sa facem plan de bataie. Intre timp ma documentez ca sa fac ghid in urbea mea ! pupiloi la amandoi (si iertare daca dau anonima)

Purnur spunea...

Si? Cum a fost?