joi, 28 februarie 2013

Să ne facem că o facem



Piesa* este identică cu prima ei replică, măcar c-ar fi putut surprinde cu ceva mai isteț de-atât; dar de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Bref, doi băieți și două fete se screm s-o pună, cum-necum, dar nu le iese nimic. Spre onoarea publicului, mulți au ieșit din sală în timpul spectacolului. Spre dezonoarea lui, ieșiții au plecat nu din cauza textului, ci din varii motive: unii ca să-și mai ia o bere, alții la fumat sau la toaletă. Scenariul izbește printr-un singur lucru, și anume prin strania lui tâmpenie. Avem următoarele personaje: nefututa 1, care cere să fie ”surprinsă” de soț (pe la spate, pe mașina de spalat, etc.); fraierul, agasat de sexul cu nevastă-sa, cu care oricum nu-i însurat; șmecherul, impostor de Vama Veche, bun de gură și deștept de-mpunge; nefututa 2, virgină obsedată, care sare pe toți bărbații, cum săreau prostanele pe Petre Roman, când eram noi mici. Nu zic de actori, care fac și ei ce pot, chit că nu pot prea multe (toți sunt teribil de tineri și de emoționați, plus că nu-i ușor să joci când publicul râgâie de la bere și nu-și închide telefoanele în timpul spectacolului!). Zic de singura replică care mi-a smuls un zâmbet: ”Recomand sexul de trei ori pe zi, în loc de mese”, spune șmecherul. ”Acu’ mă faci și grasă!”, vine replica nefututei 1.

MIHAI BUZEA

*Hai să facem sex, de Valentin Kasnogorov, la teatrul Arca. Regia: Felix Crainicu. Cu: Ioana Ernea, Monica Săndulescu, Radu Câmpean, Costin Cambir, Alexandru Zob.  

2 comentarii:

Anonim spunea...

Daca tu crezi ca ala e text prost, cred ca ar trebui sa mai citesti sau sa faci niste cursuri de literatura, daca tot te erijezi in critic. Mai ales ca esti copy. Bine asta cu cititul as fi putut sa spun si vazand ce carti preferate ai. Ca nu au reusit regizorul si actorii noi sa ii puna in lumina profunzimea e altceva. (PS nefututa 1 era virgina, nu 2, dar 1 s-a bucurat ca a fost facuta foarte tanara:D)

Mihai Buzea spunea...

@ anonim: textul este slab, din pacate. cartile mele preferate sunt cu mult peste ceea ce as fi putut gandi si scrie eu in zece vieti. presupun, din tonul tau, ca esti o highbrow pentru care cartile mele preferate sunt maculatura sau manuale scolare pentru retardati. sa fii sanatoasa.