miercuri, 17 decembrie 2008

Blogosfera feminina, studiu de caz. Azi, Simona Tache

Constat cu profunda neplacere, ca sa nu zic indignare, ca ati sarit ca hienele pe mine cu acuza absurda cum c-as fi “inamorat” (!) de o blogarita, si ca de aia am fost “bleg” in ultimul post. Citez din memorie: “Cum, ba, tu portdrapelul misoginilor, sa te flescai in halul asta si sa te guduri ca un ciuoaua pe langa vreo blogarita oarecare?!”. Dati-mi voie sa va zic ca vorbiti tampenii.
Singurul lucru adevarat e ca am scris acel post la sugestia unei blogarite. Din pacate, adevarurile voastre se opresc aici, restul sunt doar bazaconii. Dar pentru ca voi sunteti maniaci ai cititului “in diagonala” si nu pricepeti nimic fara exemplificari, azi discutam pe concret: blogarita Simona Tache.
Simona tine un ditamai blogul, cu o gramada de categorii (17! Ba, este imens, io n-am decat una si d-abia o duc si p-aia), si scrie acolo ce are ea chef sa scrie. Afara de rozul violent, blogul ei n-are nimic efeminat, cum ziceam eu randul trecut, “lumea cum ar trebui sa fie”. Lucrurile pe care le vede in jurul ei le trece in scris, uneori cu haz, alteori cu nervi; rareori propune “solutii”, dar cand le propune te strici de ras. Bunaoara anul asta a propus “Sa fim rai de Craciun!”, ceea ce ar avea un sens, macar ca nu-l prinzi din prima. Eu, mai esoteric, am inteles ce vrea ea sa spuna, ca adica sa nu-i mai trimita lumea SMS-uri cu orice pretext. Dar ideea imi place, ca si-asa caut orice ocazie sa fiu rau, si Craciunul mi se pare numai bun pentru asta, ca si Pastele, Sfanta Marie Mica, 23 August sau Ziua Femeii. Oricum, a fi rau e una din putinele optiuni care le-au mai ramas barbatilor, intr-o lume dominata de femei. Nu ca femeile ar avea vreun avantaj din asta, ca n-au; da’ asa e cand e pace si noncomunism: toata lumea face ce fac femeile, adica nunti, cumparaturi si rate la masina de spalat. Of, viata mea.
Ergo: imi sustin teza de data trecuta, si fara sa ma “gudur ca un ciuoaua” pe langa o blogarita (Simona, in cazul asta). Adica m-am convins ca nu exista nimic specific feminin in “blogosfera feminina”, atunci cand e talent la scris. Si umor. Da, bun, am citit si eu bloguri tembele, d-alea cu dileme feminine de genul “Giani sau Relu? Care o fi El?”, dar asemenea bloguri sunt ca babele alea nebune care vorbesc singure prin parcuri. Sau cum a zis Simona undeva: “Barfeam si noi ca fetele, de bluzite, cosmetice si barbati”, dar daca o blogerita ramane cantonata in subiecte de genul asta, ramane si fara cititori. Pai daca sunt in jur de 100 de milioane de bloguri active pe planeta asta, iti dai seama ca tre’ sa bagi si ceva carnita in ciorba ta, nu doar zeama lunga de bluzite & barbati! Pai daca scria despre bluzite, o mai luam eu acum pe Simona ca studiu de caz?!
Asa cum a zis Stephen Peacock despre literatura (si fictiune in general): “Ceea ce cauta publicul este rautatea (wickedness)”. Corect. Iar ca fabricant de fictiune, un blogar sa puna mana si sa fie rau - nu ne batem joc de meserie!
Apropo, stiti de ce e Mos Craciun mereu fericit? Pentru ca stie exact unde stau fetitele rele…!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Uau, cred că e cea mai bună foto a Simonei!! :)
Îmi plăcea mult când prezenta meteo...

Mihai Buzea spunea...

@ andibob: raman la parerea ca originalul e mai meserias decat foto :)

cristi spunea...

@andibob:A prezentat Simona Tache vremea?Habar n-am avut.Pe ce canal?
@Mi'aitza:In ultima vreme n-am mai intrat pe blogul lui Simona(de cand nu mai este pe situl AC),dar nu m-a impresionat prea tare niciodata(blogul:)))Mi-a facut impresia unei conversatii caznite,unde subiectele tari lipseau pen' ca se dezvoltau pe bani in alta parte(cam ca tu cu maratonul tau:nu ne-ai povestit pe blog ,ca nu te platim,dar nu l-ai publicat nici in alta parte,ca nu-i spatiu destul in AC.
b)am un dinte impotriva lui ST de cand ai zis ca nu faci"monden",ca-i fieful lui Simona si nu stii pe nimeni care sa aiba destul tupeu sa se bage peste ea...Si uite asa ,a venit Catherine Deneuve la Cluj si nu s-a gasit nici un maratonist sa scrie un show-interviu cu ea.Pe care l-ar fi publicat oricine pe prima pagina.Pe bani.

cristi spunea...

@andibob:Te refereai la articolasele alea din AC,cu foto?

Mihai Buzea spunea...

@ cristi a): gusturile nu se discuta. gusturile literare, nu gusturile la femei! desi, in sfarsit...
nici mie nu imi plac TOATE posturile de pe blogul Simonei. dar multe imi plac. alea in care imi regasesc unele idei si pareri, ca de exemplu SMS-urile malaiete pe care le primim cu totii de Paste si Craciun, cu "lumina si iubire", "fie ca Domnul sa va etc", stii ce vreau sa spun. macar dac-ar fi personalizate, dar nu sunt!
@ cristi a'): asa am zis, ca nu va povestesc de maraton daca nu platiti?! sa mor daca mai stiu, dar daca asa am zis, da-mi voie sa admit ca sunt o mare jigodie!
@ cristi b): bre, nu fac monden ca nu ma tine oole! pai n-am patit-o la servici, ca zicea sefa nu stiu ce de "Luminitza Anghel" si am intrebat foarte sincer "da' cine-i aia?!" si am fost taxat de prostul prostilor, eh? asta e, nu ma pricep la monden si nu ma intereseaza, ce sa fac! a, cand s-o metrosexualiza Neagu Djuvara, mai discutam eventual...

@ cristi vs andibob: e vorba de rubrica "Simona intelectual prezinta meteo", sau asa ceva, care a avut vreo 10 episoade pe site-ul catavencu. nu stiu de ce au scos-o, ca pe mine ma distra teribil, ca era la misto, n-avea nici o treaba cu vremea, in schimb se imbraca Simona ca de pe comoara, era ceva de speriat.

Anonim spunea...

Scuze că nu am răspuns la timp :)
Era bestială rubrica ei. Parodia fetele de la Meteo, dar era îmbrăcată ca o ”intelectuală”, mă rog, cum s-ar îmbrăca fetele de la ”Meteo” dacă ar vrea să pară intelectuale ;)

Am râs mult.