marți, 13 iulie 2010

Sa nu-ti faci chip cioplit


Alt semn de retard mintal: “domnul”. Se pare ca prostimea e incapabila sa se extazieze fara a “domni” pe cate-un smecher. V-aduceti aminte? “Domnul Iliescu”! Cand tot omul il baga in pizda ma-sii pe Iliescu si pe tot neamul lui de comunisti, prostimea nu-l scotea din “domnul”! M-apuca amokul al mare cand imi auzeam rudele chelalaind cu bucuria sclavului si gudurandu-se in fata televizorului, visandu-si sa linga scuipatii “domnului” Iliescu. Invariabil, Romania rurala (aia mutata la bloc) isi gaseste cate-un “domn” d-asta din care-si face chip cioplit, sau cum se mai spune, pe care-l “idolatrizeaza”. Aoleo, si ce caractere onorabile... “domnul” Vadim, “domnul” Geoana, “domnul” Becali, “domnul” Voicu... avem!
In pana de cururi de lins, prostimea a mai secretat un idol: “domnul” Dan Puric. Iata doua superbe limbi aplicate augustului posterior purician:
“Domnul Dan Puric este un artist neinteles.E mare pacat ca il judecati cu atita nedreptate.Daca era un politician, as mai fi inteles...dar asa...mi se pare un gest rautacios...”.
“Autorul articolului nu nici macar sluga,uneori si sluga are demnitatea ei,e un avorton.
Am vazut spectacolele de pantomima tinute in strainatate,iar reactia spectatorilor spune totul.Probabil ca Mihai Buzea prefera pe cei care injura ca birjarii tara in care s-au nascut.
De ce greseste Dan Puric cand incearca sa reinvie un dar dat de Dumnezeu:sa-ti iubesti poporul din care esti nascut?”.
Nu am facut nici o corectie acestor mostre de patriotism galopant. Povestea o gasiti in intregime aici.

4 comentarii:

Aida B spunea...

in alta ordine de idei: se gata concediul sau nici nu incepu?

Mihai Buzea spunea...

@ aida b: nu incepu. sambata incepe, cu o traversare iezer-oticu-fagaras, coborare pe la piscul alb. cum s-ar zice, un fel de negru voda pe invers!

Aida B spunea...

vreme buna sa ai si sa te tina pingelele.

Mihai Buzea spunea...

@ aida b: sa fie! netul zice ca in w-e o sa fie vreme buna. de fapt, "o fereastra" de vreme buna, ca pe urma iar ploua.