joi, 15 iulie 2010

Vama Veche si Berile de Aur


Am de zis doar atat: pentru toti cei care au citit Berile de Aur, dar n-au inteles de ce-am ridicat in slavi Vama Veche, recomand acest articol. Este al unui blogger pe care nu-l cunosc, si care oricum apartine altei generatii. Dar nicaieri nu gasit mai clar definit spiritul vamaiot ca in acest text.

Astept comentariile voastre. Pe bune, chiar le-astept! Apropo, Purnur, nu mai comenta si tu dupa ce-a trecut baba cu colacii, mai bine comenteaza cat un post e proaspat, ca pe urma, dupa ce s-a "racit", poti comenta pan' la Sfantu-Asteapta, ca n-o sa-ti mai raspunda nimeni.

Si cred ca despre Vama Veche ai si tu cate ceva de spus, heya?

p.s: mie nu mi se pare ca "am ridicat in slavi" Vama Veche, cum mi s-a spus. Dar admit ca e capitolul cel mai lung al cartii. Dac-asa a iesit!

3 comentarii:

Purnur spunea...

Mihai zis Gika: ma conformez to the kind request :) si sunt prima sa comentez. Pana acum nu am citit nici un articol mai adevarat despre Vama Veche decat capitolul cu pricina din Berile de Aur. Pe bune.

Daca pot sa ma indepartez de subiect:
- am comandat "Bouvard si Pecuchet", intotdeauna urmez sfaturile prietenilor in materie de carti. Grazie lor am citit de exemplu "A confederacy of dunces" de John Kennedy Toole, publicat 11 ani dupa sinuciderea autorului, exasperat de neputinta in a-l publica. Deci: se poate mai rau... :)
- pot sa recomand si eu carti? "Three Men on the Bummel", "The Bridge over the River Kwai", "Lolita". Pt. ca nu am fost in stare sa creez un blog propriu... Grazie d'esistere, cum zicea un cantaret mai mult celebru decat grozav :)

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Mihai Buzea spunea...

@ purnur: m-am intors din pelegrinari. si zic in primul rand "multumesc!" pentru cometariul asta, care e aici cine stie de cand, necitit, saracutul de el! acum l-am citit.

be mic: afara de "The Bridge over the River Kwai", pe restul le-am citit si eu, si ma asociez categoric la recomandarile tale. Da, merita citite toate cele 3 mentionate de tine. Dupa ce citesc si River Kwai, o sa pot zice: toate 4!

@ vlad de la radio whisper: ti-am raspuns pe mail. chit ca impresia mea e ca ati trimis mii de asemenea comment-uri nepersonalizate. nu conteaza, calul de dar nu se cauta la dinti.