joi, 14 februarie 2013

Problema minorităților în Rusia

Vă rog să parcurgeți următorul text:

PROBLEMA MINORITATILOR IN RUSIA!
DISCURSUL LUI PUTIN IN DUMA DE STAT A FED RUSIEI:
" In Rusia traieste poporul rus, iar poporul rus nu admite nici un afront al unei minoritati; acestea trebuie sa respecte Rusia, pe rusi si legile fara sa ceara favoruri speciale sub pretextul ca sunt discriminati; CINE FACE ASTFEL, ESTE INVITAT SA PARASEASCA IMEDIAT
RUSIA!!! Nu Rusia are nevoie de minoritati ci ele au nevoie ca Rusia sa-i primeasca, ofere adapost, locuri de munca si hrana; In Rusia traiesc doar rusi! "
Membrii Dumei de Stat au aplaudat in picioare 5 minute !!!!!

Nu vreau să comentez acest document absurd, pentru că este evident că-i un viral pus în circulație de o persoană cu educație sumară (vezi greșelile de redactare), impulsionat de o maghiarofobie galopantă, pe care încearcă s-o ascundă sub preș. Ceea ce mă uimește este că acest viral sărac a ajuns să circule pe net, și după cum se știe, atunci când ceva (orice!) este pe net, acel ceva începe să existe. Incredibil, mie mi-a fost trimis de un bun amic, pe care îl suspectez demult de dinamofilie (pe care n-o neagă, dimpotrivă!) și de tabagism, dar nu și de abilitatea de a distinge făcăturile.

Mă întreb: dacă el, un bucureștean cu experiență de viață (a trăit revoluția și mineriadele, a văzut destule), ”cade” cu atâta candoare în mica manipulare a unui spam anonim, atunci la ce mă pot aștepta de la oamenii simpli ai acestui popor?!  

Revenind la ”informația” pe care o conține spamul anonim (anume, că la vârful politicii rusești se exprimă vehement convingeri xenofobe), iată cum e ea contrazisă de o simplă căutare (nu mi-a luat mai mult de două minute, iar eu sunt tolomac la googălit!):
Dmitri Medvedev declară pentru Vocea Rusiei: ”Diversitatea a făcut Rusia puternică, originală şi viabilă”.
Ofer mai jos doar două citate.

Medvedev: ”Încep să apară îngrădiri cu mult mai grandioase decât faimosul Zid al Berlinului. Răsună îndemnuri de a-i izgoni pe străini, de a suprima orice fel de minorităţi”.

El [Medvedev] a relevat că toate culturile naţionale trebuie să se dezvolte liber, ”fiecare cetăţean trebuie să aibă posibilitatea de a locui acolo unde doreşte, în orice regiune”. Totodată, nu toate statele sunt pregătite pentru o asemenea libertate.

Sursa: http://romanian.ruvr.ru/

Un comentariu:

Bezbojnicul spunea...

Ca să nu mai vorbim de faptul că există 21 de republici autonome (adică teribilele „stat în stat” de care tremură orice naționalist român), 1 provincie autonomă și 4 districte autonome, toate creeate pt diverse minorități etnice. oceewsit