vineri, 1 iulie 2011

Veronika se pregătește iară


Mă umflă și râsul când le văd pe fetițele astea care se strofoacă să răzbească la parale, îmbârligându-se în disperare cu fotbaliști, cu maneliști și cu alți triști, vai de steguleața lor! Și tot ele se miră că nu mai parvin odată, oricât ar năduși la munca cu datul din fund; păi nu așa se lucrează, fetelor! Dacă sunteți habarniste și-o faceți după ureche, normal că tot rupte-n coate o să rămâneți: și proaste, și blonde, și falite! Când e-atât de simplu să ieșiți din foame: veniți voi frumos la mine, prestați, iar eu vă-nvăț ce și cum. Nu ne batem joc de meserie!

Sau vă duceți la Veronika, să vă spună ea. Că se pricepe la sportul ăsta, nu ca voi: n-a iubit ea mult, dar a iubit cu cap. La obiect, dragelor, la obiect! Măcar că era atunci chiar mai fragedă decât sunteți voi acum, a mers direct la esența chestiunii, adică la pungă. La 22 de anișori, Veronika a ochit cel mai gras portofel din raza ei de acțiune și p-ăla a pus gheruțele, fără să mai piardă timpul aiurea, cu mingicari, cămătari și găinari. A, că titularul avea 78 de primăveri, asta-i altă ciorbă, da’ în fond nu te împiedici în amănunte de-astea mundane atunci când te pălește dragostea a mare! Și ce dacă norocosul putea să-i fie străbunic, ce importanță are? Iubirea, pasiunea, astea au contat pentru Veronika noastră, mânca-o-ar neica pe ea de model de reușită în viață! Ea s-a topit după dumnealui pentru cât era el de cilibiu și cu vino-ncoa, nu pentru c-avea în buzunar un miliard de dolari; sigur, n-a fost rău nici miliardu’, dar ea l-ar fi adorat pe moșulache și fără el. Păi, când îți întâlnești sufletul-pereche, ce relevanță mai are un nenorocit de miliard de coco?!

Sunt unele voci, otrăvite de invidie, care susțin că nu-i a bună să rămâi văduvioară la banii ăștia, și să-ți mai comanzi și-un nume pe măsură, doar-doar oi da peste un alt Făt-Frumos, la pungă încă și mai gros; dar astea-s bârfe murdare. Esențial e că Veronika a luat caimacul tuturor siliconatelor și botoxatelor, le-a lăsat cu ochii-n soare și a dat tuturor o lecție de dragoste fără năbădăi, dar cu folos: non multa, sed multum!

Niciun comentariu: