miercuri, 16 septembrie 2009

Piedone si balonul


Celor care cred ca Bucurestiul e o cloaca imputita (adica cine crede asta?! Pai, cine: timisorenii, brasovenii, clujenii, sibienii, craiovenii, iesenii, oradenii, filipestenii-de-padure, etc), le spun ca nu e asa (sunt zone si zone, nu contest!); deasemeni, bucurestenilor din zone fitoase (celor din nord si celor din Drumul Taberei, indeosebi); le dedic acesta poza facuta cu telefonul, in parcul de la Palatul Copiilor (un fost maidan nenorocit, lasat in paragina de comunisti, sau mai exact de Revolutie - aveau ei planurile lor!), poza care demonstreaza ca si in sud-estul orasului (in sectoarele 3 si 4 , mai exact, unde nu se-nghesuie nimeni), sunt chestii interesante. Nu neg ca 3-ul a avut noroc de un primar energic de mai mult timp (si asta se vede: Parcul Titan, exemplul viu), iar 4 a avut parte de mormoloci (Parcul Tineretului, unde-i noaptea intuneric bezna, desi sistem de iluminat exista!), si iar admit ca eu nu l-am votat pe grasul de Piedone.

Admit insa ca m-am inselat si ca balena a facut treaba, si face in continuare (cu ce bani?! Nici nu vreau sa ma gandesc!). Zona recupereaza intarzierile, si inca intr-un ritm sustinut, ceea ce inseamna ca intr-o nimica de patru ani (in 2012, mai precis), o sa fie cool sa stai in sud (acum nu e, deloc!). Dar a trecut vremea cand sudul Bucurestiului se numea "Mandravela" si era o mahala exclusiv tiganeasca!
Azi inalta Piedone un balon, maine deschide mall-ul de la Vacaresti (fosta manastire, demolata in timpul Ceausimei si ramasa ruina post-comunista timp de 19 ani dupa Revolutie), poimaine... mai stiu eu?! Inaugureaza canalul Dunare - Bucuresti? Hipodromul Vitan - Vacaresti? Metroul Gara de Nord - Gara Progresul - Portul Bucuresti...?!

Nu stiu, dar ceea ce stiu e ca zona de sud-est o sa creasca la pret in cativa ani. Ergo, al de-mi cumpara apartamentul acum, cat il dau ieftin (ca-s falit, ma vand astia cu toba), se scoate, mosule!

8 comentarii:

Geocer spunea...

Pai la Mandravela ajunge si metroul. Cum sa fie zona oropsita?

amishor spunea...

Tocmai eram pe punctul de a te critica pentru faptul ca te-ai luat de sectorul 3, cand am vazut ca ai dres nitel busuiocul :). Nu fac politica deci nu zic nimic de primar, dar, fratilor, in acest sector am loc de parcare platit si obtinut fara spaga. Cati va puteti lauda cu chestia asta? :))

Acum, legat de balonul lui Piedone, nu ne lasa in ceata si da-ne niste detalii (poti face o plimbare cu el? cam cat costa? etc.) ca poate sunt amatori, nu? :)

Mihai Buzea spunea...

@ geocer: cand era aici Mandravela, cel mai apropiat metrou era la Budapesta. nu mai e Mandravela demult, s-a pirdut si numele, eu am dat intamplator peste el, cand scriam o mica istorie etimologica a cartierului Berceni (de fapt, a numelui "Berceni" in sine).

@ amishor: in balonul lui Piedone nu se dau decat locuitorii sectorului 4 (bastinasii). veneticii din alte sectoare (3, de-o pilda) au de platit o taxa de o suta de catralioane de lei noi - pai ce, sectorul 4 e chiar asa, sat fara caini... ?!

amishor spunea...

@misu: asa deci... in balon se dau doar locuitorii sectorului 4... pai sa mai vina ei apoi sa manance ciorba in sectorul 3, ca punem cainii pe ei! :)

amishor spunea...

Sambata, 19 Septembrie 2009. Orele 19.30. Parcul IOR. Balon identic cu cel din sectorul 4. Exista martori. Nu mai e nimic de comentat.

Dana spunea...

@ Amishor

Ce sa zic, si io am locuri de parcare (a se remarca pluralul!) pe Aleea Cricovul Dulce, recte, in coltzul blocului Dlui. Gika, luate fara spaga, doar cu amenintarea sora cu moartea a presedintelui de bloc. Dar asta e o alta poveste ...

Long live Berceni!

Radu Oltean spunea...

Misu
Ce stii de "Mandravela"? Am gasit o poza veche a lui Nicolae Ionescu cu imaginea unei Carciumi. Explicatia era "La Mandravela". Ce stii?

cristian11 spunea...

@Radu: este vorba de vestita carciuma si hanul lui Costica Mandravela de prin anii '20-'30 ai secolului trecut. De aici si numele mahalalei.