miercuri, 26 mai 2010

Jan Palach, esti razbunat!


Intrebare: ce am sarbatorit noi luni pe 24, de-am avut liber de la serviciu?! Pai vedeti ca nu stiti? Ziua Nationala? Nu, ca aia e tot in mai si tot intr-o luni, dar pe 10, nu pe 24; Parada Homosexualilor? Nu, ca aia a fost sambata pe 22; independenta Eritreei? Nu, ca pe noi ne doare-n cot de Eritreea; Aldersgate Day? Nici, ca asta nu-i de p-aici. Atunci, ce, mosule?

Pai vedeti ca sunteti pa si pusi? Va-nvat eu: luni pe 24 mai 2010, noi am sarbatorit victoria Cehiei la hochei, care-a fost duminica. Dar Guvernul ne-a dat liber la toti, ca stia ca luni vom fi cu totii chiauni dupa mega-betia de duminica. Normal: la bucurie bea si omul un pahar de oarece!

Dar de ce ne-am bucurat noi atat de mult de cel de-al saselea titlu obtinut de cehi la hochei? Raspuns: noi ne-am bucurat pentru ca cehii i-au storcit cu bataia pe rusi in finala (scor 2-1), scotandu-le rusnacilor figurile din cap si intrerupandu-le seria de victorii la campionatul mondial. Poate ca idiotii de ivani inteleg si ei aluzia si se cara dracu' in Asia lor si ne lasa pe noi in pace!

Desi chiar de se duc unde si-ntarcat mutu' iapa, cehii tot n-o sa-i ierte in veci: nu l-au uitat pe Jan Palach. N-o sa-l uite niciodata, si bine fac: doar nu-s romani, sa uite de la mana pan-la gura! Catalin Nemes e uitat in Romania, dar Jan Palach nu va fi niciodata uitat in Cehia.

In concluzie: multumim Guvern roman pentru ziua libera, zicem “Brava, baieti!” hocheistilor cehi, uram un sincer “Sta-v-ar in gat!” tuturor rusofonilor, si mergem sa cumparam din timp seminte ca pe 11 incepe Mondialul de fotbal.

Bahtalo!

2 comentarii:

Aida B spunea...

aveam si eu un dubiu fata de ziua de luni, bine ca l-ai risipit. mai urmeaza sa ne zici de ce stam acasa pe 25 decembrie, daca tot nu exista Mos Craciun - ups, mi-a scapat.

Mihai Buzea spunea...

@ aida b: asta-s eu, Rsipitorul de Dubii. sau Risipitorul pur si simplu, daca mi te uiti in portofel (ceea ce n-as recomanda nimanui bolnav de vertij).

in materie de 25 decembrie, pot pentru ca sa-ti zic, ca nu-mi cere gura chirie: sarbatorim impuscarea lui Nea Nicu.

sarbatoare mare, ma chere! cu munti de mici si valuri de bere!