luni, 21 iunie 2010

Eu insumi sunt o perla!

Va rog sa observati cu acribie diferenta dintre aceste documente...






... si acesta:

Acuma intelegeti ce-am vrut sa spun cand am afirmat ca nu elevii sunt prostuti, ci profesorii sunt complet tampiti?! Si ca ceea ce se numesc "perle" ale elevilor sunt de fapt mostre categorice ale stupiditatii profesorale si-ale tipicei incremeniri-in-proiect... ?!

4 comentarii:

amishor spunea...

O perla cam neslefuita, dar totusi cu farmecul ei. :)))

Tu spui ca nu exista elevi prosti, ci doar profesori slabi?! Sa inteleg ca tu aveai numai elevi straluciti in clasele tale? :)

Constantin Nica spunea...

Hai ca prea ai generalizat-o!

Mihai Buzea spunea...

@ amishor: nu. in clasele in care am predat eu erau si elevi buni si elevi slabuti, ca in orice clase. cei buni erau capabili de a face misto de profesori si de materiile predate, si dadeau din ei chestii geniale. pe care nataraii de profesori le catalogau drept "perle", desi erau pur si simplu sarcasme juvenile. exemplu: "poporul roman s-a format din daci, romani, slavi, si alte margele".

desigur, elevii slabuti dadeau din ei erori grosiere, din pacate nu prea amuzante (decat daca-ti place sa razi de cel mai amarat ca tine). profesorii colectionau si aceste "perle" cu acelasi deliciu, fara sa-si dea seama ca sunt din alt film fata de sarcasmele celorlalti. exemplu de "perla" prostuta: "Eminescu a fost cel mai mare poet al romanilor si al popoarelor conlocuitoare".

@ constantin nica: nicidecum! mai bine de doi ani din viata mi-am mancat prin cancelarii. pot spune cu mana pe inima ca profesorii habar n-au ce gandesc elevii cu adevarat. parole de ma vie!

Catalina spunea...

Buna Dl. Gika, dupa cum vedeti m-am pus pe facut comentarii..desi nu stiu daca mai urmariti acest post.
Super-tare pusa problema !
Am primit si eu in urma cu ceva timp un e-mail cu aceste "perle", iar gandul meu pe moment a fost: "bietii copii si bietii de noi". Mi-am amintit un exemplu destept dat de un profesor de-al meu in facultate pentru a ilustra limitele majore ale testelor de QI. Cotarile, interpretarile si validarile fiind facute pe o medie a populatiei, cei care sunt sub medie au aceeasi sansa sa pice testul ca si cei deosebit de inteligenti (pentru ca vor da raspunsuri care, desi corecte, nu intra in grila si deci nu vor fi punctate). Am avut ocazia sa si verific la un moment dat asta (o sa-ti povestesc poate la o bere daca iesim cu totii la micul acela de care ziceai...), iar de atunci nu mai fac nici un QI nimanui. As incheia citandu-l pe domnul pe care ti l-am recomandat deunazi: "Reforma lui Marga a deschis cutia Pandorei și a adaptat sistemul de învațământ românesc la cel occidental în care regula este minima rezistență. Cum marea majoritate a locuitorilor patriei a primit-o cu entuziasm, era clar că nu va mai fi nimic de făcut. A urmat tâmpenia europeană de la Bologna care a pus cruce întregului sistem. Idealul unui tânăr crescut în socialismul corporatist în care trăim este să devină funcționar. Nu inginer, nu matematician, nu chimist, ci funcționar. Iar sistemul, asta îi oferă."
Succese !