luni, 29 aprilie 2013

Nimic nou pe frontul de sud



Pentru locuitorii din cartierul Berceni (care este el mărginaș, nimic de zis, dar e foarte mare!), iată o veste bună de la Primăria Capitalei: pentru încheierea lucrărilor la ”pasajul suprateran” Mihai Bravu - Splaiul Unirii s-au alocat inițial 10,5 milioane de lei, din care s-au tăiat, în urmă solicitărilor venite de la consilierii USL, fix 4,6 milioane de lei... adică jumătate. Deci lucrarea, începută prin 2010, nu va gata nici anul ăsta, și de fapt nu se știe când va fi terminată, iar nefericiții de bercenezi, închiși în ghetoul lor, vor fi în continuare semi-izolați de centrul orașului. De ce? Pentru că nu sunt decât două posibilități pentru șoferi: fie să ajungă în centru pe la liceul Șincai (adică pe șoseaua Olteniței și pe calea Șerban Vodă), fie pe calea Văcărești și bulevardul Tineretului. Evident, ambele ”posibilități” sunt teribile: pe calea Văcărești se (tot) construiește minunatul ”pasaj suprateran” Mihai Bravu – Splai, iar pe Șerban Vodă traficul e infernal, pentru c-a trebuit preluat și mare parte din ăla care mergea pe Văcărești. Prevăd scăderea prețurilor la apartamentele din Berceni!

Pentru cârcotași: da, există și șoseaua Giurgiului, care te scoate, pe Viilor, pe Vladimirescu și pe 13 Septembrie, fix la Parlament. Dar poți să-i spui Parlamentului (fost ”Casa Poporului”, să nu uităm!) centrul Bucureștiului?! A se slăbi!

Pentru cârcotașii mai slabi de minte: da, în comunicatul Primăriei Capitalei se vorbește și de o altă ”străpungere” care să lege Berceniul cu civilizația, pe la șoseaua Vitan-Bârzești, strada Hațieganu, pod peste Splaiul Unirii și legătura cu bulevardul (lărgit) Nicolae Grigorescu. Cică acest proiect va primi 64 de milioane de lei. Eu, personal, cred că banii vor fi alocați, lucrarea va fi începută, apoi banii se vor evapora (citește: fura) și totul va fi abandonat sub forma de șantier peren, plin de câini vagabonzi.
 

Pe ce mă bazez când spun asta? Pe faptul că trec mereu, pe jos, pe lângă ”pasajul suprateran” de pe calea Văcărești. Nu mă crezi? Treci și tu. Mai vorbim pe urmă.

2 comentarii:

ciprian teodorescu spunea...

"arhitectule",sper sa nu votezi uslistii si nici pe cacarau.

Mihai Buzea spunea...

@ ciprian teodorescu: nu, dar sunt foarte scarbit de felul cum e administrat orasul meu. si de preferinta neta acordata de Primarie nordului bogat, in defavoarea sudului sarac.
ma rog, saracia nu e treaba Primariei, dar faptul ca insista sa-i izoleze rutier pe saracii din sud si face totul sa le ingreuneze accesul spre centru, asta da, e treaba ei!